Twój koszyk jest obecnie pusty!
Norma ISO 22000:2018 – Zarządzanie bezpieczeństwem żywności. Norma wymagana dla każdej organizacji łańcucha żywnościowego, w tym suplementów diety. Dotyczy wszystkich organizacji, które zajmują się produkcją, przetwarzaniem, magazynowaniem, transportowaniem i obrotem żywnością oraz paszą dla zwierząt. Norma swoim zakresem rozszerza wymagania systemu HACCP.
Dobra Praktyka Produkcyjna (ang. Good Manufacturing Practice, GMP) jest gwarancją, że produkty spełniają określone wymagania jakościowe. Przede wszystkim celem jest uzyskanie powtarzalności i jednorodności wytwarzanych produktów poprzez ścisły nadzór procesu produkcyjnego. GMP jest najwyższym możliwym standardem przy produkcji żywności.
Główną zasadą jest wykluczenie działań przypadkowych oraz standaryzacja procesów. Stosowanie standardów GMP wykorzystywane jest w wielu branżach w zakładach produkcyjnych.